Månadsgåvan juli 2017   


Så gjorde han några till apostlar, herdar och lärare...

I våras utexaminerades den första kullen studenter från Bibelskolan i Malawi. 15 stolta elever i fina dräkter och med tårar i ögonen visade sådan enorm glädje och tacksamhet för den möjlighet de fått till utbildning och till att få gå in i tjänst för Gud, med större kunskap, självkännedom och erfarenhet. 

En av dem som examinerades är Mary Samadunga. (Till höger på bilden) Hon är 58 år och arbetar tillsammans med sin make Masangano i en liten församling i byn Lundu, i södra Malawi. Mary leder bl a kvinnogruppen i församlingen. 
- Genom undervisningen har jag fått redskap att arbeta bättre som ledare. Jag blev också utmanad i hur vi som familj kan leva ut vår tro, att undervisa barnen i Guds ord, hur man tar hand om sin man och sitt hem. 

För oss är det självklart att våra pastorer är utbildade, en ordentlig utbildning hjälper dem i deras arbete som förkunnare och ledare. Under några år har de fått möjlighet och utrymme att fördjupa sin tro, upptäcka mer av Gud och brottas med de frågor som livet som kristen ibland innebär. De får större förmåga att lära och förmedla det de lärt sig vidare till andra. 

Idag står de flesta av våra systerkyrkor på egna ben, de har fantastiska, kunniga och överlåtna ledare. De driver församlingar, skolor, förskolor, byutvecklingsprojekt och  - växer så det knakar. Flera av våra systerkyrkor startar nya församlingar varje år. Till det behövs fler pastorer, fler församlingsledare och lärare… Tillsammans med dig vill vi vara med och stödja de Bibelskolor som våra systerkyrkor driver.

I arbetet behövs även du!

Ge din gåva genom att klicka på den gröna knappen. Var noga med att fylla i samtliga obligatoriska fält.

Bibelskolorna i Afrika är en del i SAM:s världsvida arbete.