Julgåvan   


 68 dagar kvar

Yrkesutbildningar i Malawi

MALAWI. Aidsepidemin har gått hårt fram, och lämnat efter sig tusentals föräldralösa barn. En utmaning som SAM:s lilla systerkyrka i landet tagit till sig. Flera av församlingsmedlemmarna, många ensamstående kvinnor har tagit emot barn i sina egna familjer. Deras kärlek och generositet låter fler barn än de egentligen klarar av, få ett hem och en mamma.

För att klara den extra börda detta blev för familjerna fick de tidigare hjälp av kyrkan med bl a skoluniformer och skolavgifter. Men kvinnorna gillade inte att vara beroende av andra, de ville kunna försörja sin familj själva. 

Med stöd från SAM har vår systerkyrka ordnat yrkesutbildningar, bl a i hur man bakar bröd, en ugn, lite redskap och råvaror köptes in och så var verksamheten igång. Det lilla bageriet har nu varit igång i drygt ett år och affärerna går bättre och bättre. Idag kan kvinnorna försörja sig på brödet de säljer. 

Yrkesutbildningar ordnas också för äldre syskon som ansvarar för sina syskon. Unga killar får t ex utbildning inom möbelsnickeri och unga kvinnor har fått en sömnadsutbildning Kunskaperna lyfter både individer och samhällen ur utsiktslös fattigdom. I slutänden är det barnen som är de stora vinnarna. De får trygghet och hopp om en bättre framtid.

Tillsammans med dig vill vi ge fler människor möjlighet till självförsörjning. Vi vill ge fler kvinnor och män verktyg att själva kunna betala skolavgifter, förbättra sina hem och vara med och påverka sina samhällen.

Ge din gåva genom att klicka på den gröna knappen och följ anvisningarna. 

Förutom yrkesutbildningar i Malawi går årets julgåva till samhällsutveckling i ytterligare några länder som vi arbetar i.

Här kan du se en kort film från arbetet i Malawi