Månadsgåvan september 2017   


För den här världens skull...

Vi lever i en tid då människovärdet ifrågasätts allt mer. Unga kvinnor används som handelsvaror, det lobbas för dödshjälp, fosterdiagnostik gör att vi alltmer kan välja vem som är värd att födas, vi matas med nyheter om allt grövre våld på våra gator... Säkert har du själv fler exempel.

Bibeln är glasklar; som människa har du ett oinskränkt värde helt oberoende av din prestationsförmåga, kön, hudfärg, var du är född eller hur du ser ut. Som Kristi församling är vi kallade att vara världens salt, vi är satta att förhindra förruttnelse i en värld som moraliskt sett håller på att gå under. Vi är också kallade att vara ljus, kanske innebär det att vi behöver lysa på det som gått fel i vårt land och i vår värld. Och vet du, ljuset ÄR starkare än mörkret, minsta lilla ljusstråle får mörkret att fly. Visst är det en utmanande tanke, du och jag kan vara med och skapa förändring i vår närhet, i vårt land och utöver vår värld.

Den här månaden går SAM:s månadsgåva till vårt stora gemensamma arbete. Det du ger omvandlas bl a till skolgång för barn i Rumänien, barn som på många sätt hamnat helt utanför samhället får veta att de har ett värde för sin egen skull. Guds ord översätts till språk som du och jag troligtvis inte ens visste fanns. Din gåva används för att ge evangelium och återupprätta självkänsla och människovärde till människor som aldrig fått höra om hoppet vi har i Kristus. Tillsammans når vi långt utanför vårt eget lands gränser men också till den som befinner sig alldeles nära.

Din gåva skapar oändliga möjligheter

Ge din gåva genom att klicka på den gröna knappen. Var noga med att fylla i samtliga obligatoriska fält.

 

Ett sätt att stödja vårt arbete mer kontinuerligt är att bli kyrkoavgiftsgivare.
Med hjälp av din och många andras kyrkoavgifter skapar vi möjligheter att växa och gå vidare, i vårt stora gemensamma arbete – OCH i din egen församling.
Läs mer om det här