Tchad - Rent vatten   


 46 dagar kvar

Var med och bygg brunnar

- Alternativa högtidsgåvor och julklappar

I Tchad saknar mer än 55% av befolkningen tillgång till rent vatten. Med den här gåvan är du med och förbättrar brunnar i Tchad. Tillgång till rent vatten är en förutsättning för god hälsa. I gengäld får du ett dubbelvikt kort med kuvert, där du själv kan skriva en hälsning till den du vill uppvakta och som berättar lite mer om gåvan du köpt.

Rent vatten ger bättre hälsa 

Mitt på den afrikanska kontinenten ligger Tchad – ett av världens absolut fattigaste länder. Mer än 55 % av befolkningen lever i fattigdom, lika många saknar tillgång till rent vatten. I södra delarna av landet finns Svenska Alliansmissionen i ett omfattande hälsovårdsarbete, med stort fokus på mammor och barn. I området bor cirka 280 000 invånare. Brist på regn och jordförstörelse gör skördarna ständigt för små, något som fört med sig utbredd undernäring. Det råder också stor brist på rent vatten, som i kombination med dålig kunskap om allmän hygien gör att sjukdomar sprids och epidemier lätt bryter ut. 

Utöver hälsovårdsarbetet, görs nu omfattande insatser för att ge befolkningen tillgång till rent vatten. De flesta brunnar i området är bara grävda hål. Här har SAM påbörjat ett arbete med att förstärka och förbättra befintliga brunnar, samt rena vattnet med klor. 

Din gåva räcker till en säck cement, ett armeringsjärn och en del annat som också behövs för att göra brunnar säkra och rena. 

Beställ/Köp din gåva direkt!

Beställ din gåva genom att klicka på den gröna knappen och följ anvisningarna. För att vi ska kunna skicka ditt gåvobevis behöver du fylla i både det obligatoriska och det frivilliga fältet. Gå sedan vidare och betala gåvan enkelt med ditt betalkort. Inom en vecka skickar vi ditt gåvobevis.

Pris: 400 kr

Om du av någon anledning inte vill handla med kort, beställ ditt gåvobevis på info@alliansmissionen.se. Skriv vilken gåva det gäller, antal kort du behöver, namn, postadress och mailadress. Då skickar vi gåvobevis tillsammans med faktura istället.

Ont om tid?

Skriv ut ditt gåvobevis själv