Moçambique - Skolmaterial   


 46 dagar kvar

Skolmaterial för utsatta barn

- Alternativa högtidsgåvor och julklappar

Du är med och ger föräldralösa barn i Moçambique en möjlighet att gå i skola. Din gåva används för inköp av plastmappar, blyertspennor, anteckningsböcker, linjaler, suddgummin, kulspetspennor, saxar och kritor. I gengäld får du ett dubbelvikt kort med kuvert, där du själv kan skriva en hälsning och läsa om gåvan du köpt.

En plastmapp med skolmaterial skapar förutsättning för skolgång

Moçambique är världens femte fattigaste land. Fattigdomen har starka negativa effekter som bland annat gör att människor inte har råd med sjukvård och skolgång. 11,5 % av den vuxna befolkningen är smittade av hiv och 1,6 miljoner barn har förlorat en eller båda sina föräldrar på grund av aids.

Här arbetar Svenska Alliansmissionen och dess systerkyrka i landet med flera olika projekt. I norra delen av landet, i samarbete med lokala myndigheter, distribuerar vi skolmaterial till föräldralösa barn. De flesta bor hos släktingar och förväntas jobba för sitt uppehälle istället för att gå i skola. Och även om själva skolgången är kostnadsfri måste man i Moçambique själv stå för skolmaterial, något som ytterligare bidrar till att barnen blir utan utbildning. Här är din gåva med och skapar verklig förändring, en plastmapp fylld med skolmaterial förändrar barnens hela framtid. Fullt utrustade med pennor, anteckningsböcker, kritor med mera, skapas större möjligheter för dem att fortsätta sin skolgång.

Beställ/Köp din gåva direkt!

Beställ din gåva genom att klicka på den gröna knappen och följ anvisningarna. För att vi ska kunna skicka ditt gåvobevis behöver du fylla i både det obligatoriska och det frivilliga fältet. Gå sedan vidare och betala gåvan enkelt med ditt betalkort. Inom en vecka skickar vi ditt gåvobevis.

Pris: 50 kr

Om du av någon anledning inte vill handla med kort, beställ ditt gåvobevis på info@alliansmissionen.se. Skriv vilken gåva det gäller, antal kort du behöver, namn, postadress och mailadress. Då skickar vi gåvobevis tillsammans med faktura istället.

Ont om tid?

Skriv ut ditt gåvobevis själv