Tchad - Trygg förlossning   


 46 dagar kvar

En trygg förlossning

- Alternativa högtidsgåvor och julklappar

Tchad är ett av världens farligaste länder att föda barn i och att födas i. Din gåva ger en bybarnmorska i Tchad utbildning för att kunna hjälpa många mammor och barn till säkrare förlossningar. I gengäld får du ett dubbelvikt kort med kuvert, där du själv kan skriva en hälsning till den du vill uppvakta och som berättar lite mer om gåvan du köpt.

Färre barn och mammor dör i samband med förlossningen

Mitt på den afrikanska kontinenten ligger Tchad. 40 år av krig och oroligheter har gjort att landet idag hör till ett av världens absolut fattigaste, man räknar med att mer än 55 % av befolkningen lever i fattigdom. Här arbetar Svenska Alliansmissionen bland annat med ett omfattande förebyggande hälsovårdsarbete på landsbygden. Främst i byarna runt staden Bebalem i söder men också en del i byar runt staden Bol strax öster om Tchadsjön. I projektet din gåva stöder hålls bland annat utbildning för de traditionella bybarnmorskorna. Under kursen lär sig bybarnmorskorna exempelvis att upptäcka riskgraviditeter, då mammorna får hjälp att föda på sjukhus istället för i hemmet. Arbetet har medfört att allt färre barn och mammor i området dör i samband med förlossningen.

Beställ/Köp din gåva direkt!

Beställ ditt gåvobevis genom att klicka på den gröna knappen och följ anvisningarna. För att vi ska kunna skicka ditt gåvobevis behöver du fylla i både det obligatoriska och det frivilliga fältet. Gå sedan vidare och betala gåvan enkelt med ditt betalkort. Inom en vecka skickar vi ditt gåvobevis.

Pris: 300 kr

Om du av någon anledning inte vill handla med kort, beställ ditt gåvobevis på info@alliansmissionen.se. Skriv vilken gåva det gäller, antal kort du behöver, namn, postadress och mailadress. Då skickar vi gåvobevis tillsammans med faktura istället.

Ont om tid?

Skriv ut ditt gåvobevis själv