Centralasien - Skolgång   


 46 dagar kvar

Utbildning för en flicka

- Alternativa högtidsgåvor och julklappar

Din gåva betalar skolavgift och internatkostnader för en flicka i Pakistan under en månad. I gengäld får du ett dubbelvikt kort med kuvert, där du själv kan skriva en hälsning och läsa om gåvan du köpt.

Utbildning - vägen ut ur fattigdom och utsatthet

En kristen skola i ett strängt muslimskt land, ger de diskriminerade kristna möjlighet till en bra utbildning. Satsningen på just flickors skolgång gör att en ny generation av välutbildade kristna flickor växer fram.

Flickor anses inte behöva mycket utbildning, eftersom de inte ska jobba i framtiden. Att gå i en skola som fungerar bra kostar pengar, och oftast väljer föräldrar att satsa de små resurser som finns enbart på pojkarna. 

På skolan i Centralasien, som Svenska Alliansmissionen stöder finns ungefär 200 elever. Pojkarna stannar till årskurs fem, medan flickorna får fortsätta upp till årskurs tio. Efter tio år i skolan får flickorna en grundskoleexamen, och har goda chanser att få ett bra jobb eller gå vidare till högre studier.

De flesta av eleverna bor i närområdet, men det finns också elever som bor längre bort. Därför driver man ett internat. Din gåva går till att betala skol- och internat-
avgift för en av de flickor som själva inte har råd att betala. Ingen ska behöva uteslutas av ekonomiska skäl. 

Beställ/Köp din gåva direkt!

Beställ ditt gåvobevis genom att klicka på den gröna knappen och följ anvisningarna. För att vi ska kunna skicka ditt gåvobevis behöver du fylla i både det obligatoriska och det frivilliga fältet. Gå sedan vidare och betala gåvan enkelt med ditt betalkort. Inom en vecka skickar vi ditt gåvobevis.

Pris: 200 kr

Om du av någon anledning inte vill handla med kort, beställ ditt gåvobevis på info@alliansmissionen.se. Skriv vilken gåva det gäller, antal kort du behöver, namn, postadress och mailadress. Då skickar vi gåvobevis tillsammans med faktura istället.

Ont om tid?

Skriv ut ditt gåvobevis själv